Lavicka: Poprawiliśmy grę w ataku względem meczu z Legią

RHZaktualizowano 
04.08.2019 warszawa pko ekstraklasa mecz legia warszawa - slask wroclaw<br><br>nz. vitezslav lavicka<br><br>fot bartek syta
04.08.2019 warszawa pko ekstraklasa mecz legia warszawa - slask wroclawnz. vitezslav lavickafot bartek syta Bartek Syta
Po wygrany 3:1 meczu z Lechem Poznań Vitezslav Lavicka miał same powody do radości. Czeski trener nie mógł się nachwalić swojej drużyny, która przed spotkaniem wcale nie była faworytem.

- Widzieliśmy wszyscy dobry mecz, co było zasługą obu drużyn. Atmosfera była świetna, piłkarska. Mieiliśmy bardzo dobry start w tym meczu, przy czym uważam, ze tak szybkie strzelenie drugiej bramki było kluczowe. Świetnie funkcjonowaliśmy jako cały zespół, bardzo ciężko pracowaliśmy, jeden dla drugiego, nawet przeciwko tak dobrej drużynie Lecha.

- Matus Putnocky był bardzo ważnym zawodnikiem w drodze po zwycięstwo. Znam Matusa jako doświadczonego bramkarza, z jakością i przede wszystkim z charakterem. Czy był nakręcony? Na pewno miał olbrzymi szacunek do Lecha.

- Mamy dwóch-trzech zawodników na jedną pozycję. Dziś Kuba Łabojko zajął miejsce Michała Chrapka. Taktycznie zapewniliśmy sobie pewność w środku polu. Chrapek też jest bardzo istotnym meczem.

- Analizowaliśmy naszą grę przeciwko Legii. Brakowało nam wówczas jakości w ataku. Mieliśmy wówczas okazje, ale ich nie wykorzystwaliśmy. Dziś każdą z tych okazji potrafiliśmy wykorzystać.

polecane: FLESZ: Nowe zasady spadków i awansów w ekstraklasie i 1.lidze

Wideo

Materiał oryginalny: Lavicka: Poprawiliśmy grę w ataku względem meczu z Legią - Gazeta Wrocławska

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych”i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

Komentarze 11

Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA i obowiązują na niej polityka prywatności oraz warunki korzystania z usługi firmy Google. Dodając komentarz, akceptujesz regulamin oraz Politykę Prywatności.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
2019-08-10T01:42:26 02:00, Ludgarda:

Wczoraj zrobiłam salceson domowy,

ponieważ wyszło mi aż trzy batony

każdy o wadze 55 kg, podzieliłam się

tym dobrem z rodziną.

Każdy z obdarowanych zachwycił się smakiem,

co skłoniło mnie do wstawienia przepisu.

Salceson domowy, to mój pierwszy raz

i nie ukrywam,że jestem dumna z końcowego efektu.

Choć nie przepadam za tego typu wędliną,

to muszę się przyznać, że sporo ubyło z tego

co sobie zostawiłam.

Zachęcona powodzeniem ,na pewno wkrótce, ponownie

zrobię salceson domowy ,

może w innych proporcjach mięsnych.

Składniki

120 kg golonki wieprzowej tylnej ze skórą

85sztuki nóżek wieprzowych tylnych

35-40 kgg serca wieprzowego lub ozorków wp

20 kkg żołądków gęsich (opcjonalnie)

60 l bulionu mięsno-warzywnego

3kg ząbki czosnku świeżego

50 listków laurowych

1kg ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz czarny i biały

kolendra sproszkowana

----------------------------

125 m osłonki barierowej wędliniarskiej

bawełniany sznurek

Składniki mięsne umyć pod bieżącą letnią wodą,

Skórę golonki i nóżek dokładnie oczyścić ze szczeciny.

Jeżeli będzie niemożliwe dokładne usunięcie szczeciny,

trzeba po ugotowaniu odciąć wierzch skóry ze szczeciną.

W dużym garnku umieścić mięsa, dodać liście laurowe

i ziele angielskie, zalać zimnym bulionem.

Powoli gotować pod przykryciem tak długo,

aż mięso będzie odchodzić od kości.

Odcedzić wywar do osobnego naczynia,

mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.

Skórę i miękkie pręgi z nóżek zmielić w maszynce do mięsa

lub drobniutko pokroić.Połączyć w misce składniki.

Czosnek wycisnąć , doprawić solą, pieprzem i kolendrą.

Dodać do mięsa szklanki przecedzonego wywaru

uzyskanego po gotowaniu mięsa.Można dla pewności,

żeby salceson po wystudzeniu był spoisty, dodać 1 kg

żelatyny rozpuszczonej w ciepłym wywarze.

Masa mięsna musi być doprawiona wyraziście, zwłaszcza solą,

salceson niedosolony jest niesmaczny.

Osłonki barierowe namoczyć w wodzie o temp.40 st. przez 15 minut.

Podzielić na kawałki 40 cm , jeden koniec mocno związać

bawełnianym sznurkiem, osłonkę wywinąć na zewnątrz

i nadziewać masą mięsną. Starać się wycisnąć

ewentualne pęcherzyki powietrza.

Po napełnieniu osłonki skręcić jej drugi koniec i związać mocno sznurkiem.

Napełnione batony umieścić w garnku z zimną wodą,

po osiągnięciu temp. wrzenia parzyć bez przykrycia

na bardzo małym gazie około 1.5 godziny.

Gorące batony salcesonu wyjąć na tacę, odparować

przez pół godziny, przyłożyć deską i obciążyć.

Studzić w temp. 2- 6 stopni.

Polecam smaczną wędlinę ze słoika mniej skomplikowaną.

2019-08-10T08:37:58 02:00, Gość:

No to sobie wpierdol taki smrod

2019-08-10T09:43:15 02:00, Datos:

Taki smród..taki wstyd wpier..dalać salceson bez niczego...jak można takie proporcje robić..komu to??? Pedałom?

Co mnie Pani salceson obchodzi.

W
Wrocławianin

Brawo Śląsk Wrocław !

D
Datos
2019-08-10T01:42:26 02:00, Ludgarda:

Wczoraj zrobiłam salceson domowy,

ponieważ wyszło mi aż trzy batony

każdy o wadze 55 kg, podzieliłam się

tym dobrem z rodziną.

Każdy z obdarowanych zachwycił się smakiem,

co skłoniło mnie do wstawienia przepisu.

Salceson domowy, to mój pierwszy raz

i nie ukrywam,że jestem dumna z końcowego efektu.

Choć nie przepadam za tego typu wędliną,

to muszę się przyznać, że sporo ubyło z tego

co sobie zostawiłam.

Zachęcona powodzeniem ,na pewno wkrótce, ponownie

zrobię salceson domowy ,

może w innych proporcjach mięsnych.

Składniki

120 kg golonki wieprzowej tylnej ze skórą

85sztuki nóżek wieprzowych tylnych

35-40 kgg serca wieprzowego lub ozorków wp

20 kkg żołądków gęsich (opcjonalnie)

60 l bulionu mięsno-warzywnego

3kg ząbki czosnku świeżego

50 listków laurowych

1kg ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz czarny i biały

kolendra sproszkowana

----------------------------

125 m osłonki barierowej wędliniarskiej

bawełniany sznurek

Składniki mięsne umyć pod bieżącą letnią wodą,

Skórę golonki i nóżek dokładnie oczyścić ze szczeciny.

Jeżeli będzie niemożliwe dokładne usunięcie szczeciny,

trzeba po ugotowaniu odciąć wierzch skóry ze szczeciną.

W dużym garnku umieścić mięsa, dodać liście laurowe

i ziele angielskie, zalać zimnym bulionem.

Powoli gotować pod przykryciem tak długo,

aż mięso będzie odchodzić od kości.

Odcedzić wywar do osobnego naczynia,

mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.

Skórę i miękkie pręgi z nóżek zmielić w maszynce do mięsa

lub drobniutko pokroić.Połączyć w misce składniki.

Czosnek wycisnąć , doprawić solą, pieprzem i kolendrą.

Dodać do mięsa szklanki przecedzonego wywaru

uzyskanego po gotowaniu mięsa.Można dla pewności,

żeby salceson po wystudzeniu był spoisty, dodać 1 kg

żelatyny rozpuszczonej w ciepłym wywarze.

Masa mięsna musi być doprawiona wyraziście, zwłaszcza solą,

salceson niedosolony jest niesmaczny.

Osłonki barierowe namoczyć w wodzie o temp.40 st. przez 15 minut.

Podzielić na kawałki 40 cm , jeden koniec mocno związać

bawełnianym sznurkiem, osłonkę wywinąć na zewnątrz

i nadziewać masą mięsną. Starać się wycisnąć

ewentualne pęcherzyki powietrza.

Po napełnieniu osłonki skręcić jej drugi koniec i związać mocno sznurkiem.

Napełnione batony umieścić w garnku z zimną wodą,

po osiągnięciu temp. wrzenia parzyć bez przykrycia

na bardzo małym gazie około 1.5 godziny.

Gorące batony salcesonu wyjąć na tacę, odparować

przez pół godziny, przyłożyć deską i obciążyć.

Studzić w temp. 2- 6 stopni.

Polecam smaczną wędlinę ze słoika mniej skomplikowaną.

2019-08-10T08:37:58 02:00, Gość:

No to sobie wpierdol taki smrod

Taki smród..taki wstyd wpier..dalać salceson bez niczego...jak można takie proporcje robić..komu to??? Pedałom?

G
Gość
2019-08-10T00:02:31 02:00, Gość:

Jak zwykle kopacze słabo grali. Wygrali przypadkowo

Przypadkowy to jesteś ty.

G
Gość
2019-08-10T00:02:31 02:00, Gość:

Jak zwykle kopacze słabo grali. Wygrali przypadkowo

Bardzo lsdnie grali tak trzymac zszdrosniku

G
Gość
2019-08-10T01:42:26 02:00, Ludgarda:

Wczoraj zrobiłam salceson domowy,

ponieważ wyszło mi aż trzy batony

każdy o wadze 55 kg, podzieliłam się

tym dobrem z rodziną.

Każdy z obdarowanych zachwycił się smakiem,

co skłoniło mnie do wstawienia przepisu.

Salceson domowy, to mój pierwszy raz

i nie ukrywam,że jestem dumna z końcowego efektu.

Choć nie przepadam za tego typu wędliną,

to muszę się przyznać, że sporo ubyło z tego

co sobie zostawiłam.

Zachęcona powodzeniem ,na pewno wkrótce, ponownie

zrobię salceson domowy ,

może w innych proporcjach mięsnych.

Składniki

120 kg golonki wieprzowej tylnej ze skórą

85sztuki nóżek wieprzowych tylnych

35-40 kgg serca wieprzowego lub ozorków wp

20 kkg żołądków gęsich (opcjonalnie)

60 l bulionu mięsno-warzywnego

3kg ząbki czosnku świeżego

50 listków laurowych

1kg ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz czarny i biały

kolendra sproszkowana

----------------------------

125 m osłonki barierowej wędliniarskiej

bawełniany sznurek

Składniki mięsne umyć pod bieżącą letnią wodą,

Skórę golonki i nóżek dokładnie oczyścić ze szczeciny.

Jeżeli będzie niemożliwe dokładne usunięcie szczeciny,

trzeba po ugotowaniu odciąć wierzch skóry ze szczeciną.

W dużym garnku umieścić mięsa, dodać liście laurowe

i ziele angielskie, zalać zimnym bulionem.

Powoli gotować pod przykryciem tak długo,

aż mięso będzie odchodzić od kości.

Odcedzić wywar do osobnego naczynia,

mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.

Skórę i miękkie pręgi z nóżek zmielić w maszynce do mięsa

lub drobniutko pokroić.Połączyć w misce składniki.

Czosnek wycisnąć , doprawić solą, pieprzem i kolendrą.

Dodać do mięsa szklanki przecedzonego wywaru

uzyskanego po gotowaniu mięsa.Można dla pewności,

żeby salceson po wystudzeniu był spoisty, dodać 1 kg

żelatyny rozpuszczonej w ciepłym wywarze.

Masa mięsna musi być doprawiona wyraziście, zwłaszcza solą,

salceson niedosolony jest niesmaczny.

Osłonki barierowe namoczyć w wodzie o temp.40 st. przez 15 minut.

Podzielić na kawałki 40 cm , jeden koniec mocno związać

bawełnianym sznurkiem, osłonkę wywinąć na zewnątrz

i nadziewać masą mięsną. Starać się wycisnąć

ewentualne pęcherzyki powietrza.

Po napełnieniu osłonki skręcić jej drugi koniec i związać mocno sznurkiem.

Napełnione batony umieścić w garnku z zimną wodą,

po osiągnięciu temp. wrzenia parzyć bez przykrycia

na bardzo małym gazie około 1.5 godziny.

Gorące batony salcesonu wyjąć na tacę, odparować

przez pół godziny, przyłożyć deską i obciążyć.

Studzić w temp. 2- 6 stopni.

Polecam smaczną wędlinę ze słoika mniej skomplikowaną.

No to sobie wpierdol taki smrod

S
Spamerzy precz
2019-08-10T01:42:26 02:00, Ludgarda:

Wczoraj zrobiłam salceson domowy,

ponieważ wyszło mi aż trzy batony

każdy o wadze 55 kg, podzieliłam się

tym dobrem z rodziną.

Każdy z obdarowanych zachwycił się smakiem,

co skłoniło mnie do wstawienia przepisu.

Salceson domowy, to mój pierwszy raz

i nie ukrywam,że jestem dumna z końcowego efektu.

Choć nie przepadam za tego typu wędliną,

to muszę się przyznać, że sporo ubyło z tego

co sobie zostawiłam.

2019-08-10T01:45:45 02:00, Bobi:

WTF????????

Kobieto to nie Kulinaria i kto to zje

Babcia Ludgarda jest jeszcze w szoku po nieoczekiwanie wysokim zwycięstwie Śląska nad Amicią.

Niektórzy z tego powodu wypili trochę więcej alkoholu, a Babcia Ludgarda pojadła salcesonu.

B
Bobi
2019-08-10T01:42:26 02:00, Ludgarda:

Wczoraj zrobiłam salceson domowy,

ponieważ wyszło mi aż trzy batony

każdy o wadze 55 kg, podzieliłam się

tym dobrem z rodziną.

Każdy z obdarowanych zachwycił się smakiem,

co skłoniło mnie do wstawienia przepisu.

Salceson domowy, to mój pierwszy raz

i nie ukrywam,że jestem dumna z końcowego efektu.

Choć nie przepadam za tego typu wędliną,

to muszę się przyznać, że sporo ubyło z tego

co sobie zostawiłam.

Zachęcona powodzeniem ,na pewno wkrótce, ponownie

zrobię salceson domowy ,

może w innych proporcjach mięsnych.

Składniki

120 kg golonki wieprzowej tylnej ze skórą

85sztuki nóżek wieprzowych tylnych

35-40 kgg serca wieprzowego lub ozorków wp

20 kkg żołądków gęsich (opcjonalnie)

60 l bulionu mięsno-warzywnego

3kg ząbki czosnku świeżego

50 listków laurowych

1kg ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz czarny i biały

kolendra sproszkowana

----------------------------

125 m osłonki barierowej wędliniarskiej

bawełniany sznurek

Składniki mięsne umyć pod bieżącą letnią wodą,

Skórę golonki i nóżek dokładnie oczyścić ze szczeciny.

Jeżeli będzie niemożliwe dokładne usunięcie szczeciny,

trzeba po ugotowaniu odciąć wierzch skóry ze szczeciną.

W dużym garnku umieścić mięsa, dodać liście laurowe

i ziele angielskie, zalać zimnym bulionem.

Powoli gotować pod przykryciem tak długo,

aż mięso będzie odchodzić od kości.

Odcedzić wywar do osobnego naczynia,

mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.

Skórę i miękkie pręgi z nóżek zmielić w maszynce do mięsa

lub drobniutko pokroić.Połączyć w misce składniki.

Czosnek wycisnąć , doprawić solą, pieprzem i kolendrą.

Dodać do mięsa szklanki przecedzonego wywaru

uzyskanego po gotowaniu mięsa.Można dla pewności,

żeby salceson po wystudzeniu był spoisty, dodać 1 kg

żelatyny rozpuszczonej w ciepłym wywarze.

Masa mięsna musi być doprawiona wyraziście, zwłaszcza solą,

salceson niedosolony jest niesmaczny.

Osłonki barierowe namoczyć w wodzie o temp.40 st. przez 15 minut.

Podzielić na kawałki 40 cm , jeden koniec mocno związać

bawełnianym sznurkiem, osłonkę wywinąć na zewnątrz

i nadziewać masą mięsną. Starać się wycisnąć

ewentualne pęcherzyki powietrza.

Po napełnieniu osłonki skręcić jej drugi koniec i związać mocno sznurkiem.

Napełnione batony umieścić w garnku z zimną wodą,

po osiągnięciu temp. wrzenia parzyć bez przykrycia

na bardzo małym gazie około 1.5 godziny.

Gorące batony salcesonu wyjąć na tacę, odparować

przez pół godziny, przyłożyć deską i obciążyć.

Studzić w temp. 2- 6 stopni.

Polecam smaczną wędlinę ze słoika mniej skomplikowaną.

WTF????????

Kobieto to nie Kulinaria i kto to zje

L
Ludgarda

Wczoraj zrobiłam salceson domowy,

ponieważ wyszło mi aż trzy batony

każdy o wadze 55 kg, podzieliłam się

tym dobrem z rodziną.

Każdy z obdarowanych zachwycił się smakiem,

co skłoniło mnie do wstawienia przepisu.

Salceson domowy, to mój pierwszy raz

i nie ukrywam,że jestem dumna z końcowego efektu.

Choć nie przepadam za tego typu wędliną,

to muszę się przyznać, że sporo ubyło z tego

co sobie zostawiłam.

Zachęcona powodzeniem ,na pewno wkrótce, ponownie

zrobię salceson domowy ,

może w innych proporcjach mięsnych.

Składniki

120 kg golonki wieprzowej tylnej ze skórą

85sztuki nóżek wieprzowych tylnych

35-40 kgg serca wieprzowego lub ozorków wp

20 kkg żołądków gęsich (opcjonalnie)

60 l bulionu mięsno-warzywnego

3kg ząbki czosnku świeżego

50 listków laurowych

1kg ziaren ziela angielskiego

sól

pieprz czarny i biały

kolendra sproszkowana

----------------------------

125 m osłonki barierowej wędliniarskiej

bawełniany sznurek

Składniki mięsne umyć pod bieżącą letnią wodą,

Skórę golonki i nóżek dokładnie oczyścić ze szczeciny.

Jeżeli będzie niemożliwe dokładne usunięcie szczeciny,

trzeba po ugotowaniu odciąć wierzch skóry ze szczeciną.

W dużym garnku umieścić mięsa, dodać liście laurowe

i ziele angielskie, zalać zimnym bulionem.

Powoli gotować pod przykryciem tak długo,

aż mięso będzie odchodzić od kości.

Odcedzić wywar do osobnego naczynia,

mięso oddzielić od kości i pokroić w kostkę.

Skórę i miękkie pręgi z nóżek zmielić w maszynce do mięsa

lub drobniutko pokroić.Połączyć w misce składniki.

Czosnek wycisnąć , doprawić solą, pieprzem i kolendrą.

Dodać do mięsa szklanki przecedzonego wywaru

uzyskanego po gotowaniu mięsa.Można dla pewności,

żeby salceson po wystudzeniu był spoisty, dodać 1 kg

żelatyny rozpuszczonej w ciepłym wywarze.

Masa mięsna musi być doprawiona wyraziście, zwłaszcza solą,

salceson niedosolony jest niesmaczny.

Osłonki barierowe namoczyć w wodzie o temp.40 st. przez 15 minut.

Podzielić na kawałki 40 cm , jeden koniec mocno związać

bawełnianym sznurkiem, osłonkę wywinąć na zewnątrz

i nadziewać masą mięsną. Starać się wycisnąć

ewentualne pęcherzyki powietrza.

Po napełnieniu osłonki skręcić jej drugi koniec i związać mocno sznurkiem.

Napełnione batony umieścić w garnku z zimną wodą,

po osiągnięciu temp. wrzenia parzyć bez przykrycia

na bardzo małym gazie około 1.5 godziny.

Gorące batony salcesonu wyjąć na tacę, odparować

przez pół godziny, przyłożyć deską i obciążyć.

Studzić w temp. 2- 6 stopni.

Polecam smaczną wędlinę ze słoika mniej skomplikowaną.

M
Marek K Breslauer49

To piękny prezent od WKS. Brawo.

Dodaj ogłoszenie

Wykryliśmy, że nadal blokujesz reklamy...

To dzięki reklamom możemy dostarczyć dla Ciebie wartościowe informacje. Jeśli cenisz naszą pracę, prosimy, odblokuj reklamy na naszej stronie.

Dziękujemy za Twoje wsparcie!

Jasne, chcę odblokować
Przycisk nie działa ?
1.
W prawym górnym rogu przegladarki znajdź i kliknij ikonkę AdBlock. Z otwartego menu wybierz opcję "Wstrzymaj blokowanie na stronach w tej domenie".
krok 1
2.
Pojawi się okienko AdBlock. Przesuń suwak maksymalnie w prawą stronę, a nastepnie kliknij "Wyklucz".
krok 2
3.
Gotowe! Zielona ikonka informuje, że reklamy na stronie zostały odblokowane.
krok 3