Znany piłkarz z regionu świętokrzyskiego, Sebastian Hajduk występujący obecnie w GKS Rudki ma drugą pasję – gastronomię. Od ubiegłego roku realizuje się prowadząc na ulicy Leonarda w Kielcach Kreweta Tempura Bar.
- Na Śląsku za młodzieńczych czasów pomagał rodzinie w prowadzeniu restauracji. Po latach stwierdziłem, że warto spróbować z krewetkami i postawiłem na Kielce, gdzie obecnie mieszkam – mówi Sebastian Hajduk. Jego lokal zyskuje sobie coraz więcej zwolenników. Pojawiają się tam między innymi Michael Gardawski i Zbigniew Małkowski. Częstym gościem jest wielki fan krewetek, zawodnik GKS Rudki – Szymon Gryz. – Fajnie, że koledzy z boiska przychodzą, ale zapraszamy wszystkich – zachęca Hajduk, który jeszcze nie wie w jakim kierunku podąży menu Kreweta Tempura Bar. – Musimy myśleć o klientach – dodaje szef, który cieszy się z pozytywnych opinii na temat lokalu. – Jedzenie jest tutaj pyszne, jak będę w Kielcach na pewno jeszcze tu zajrzymy – podkreśla Weronika Pawlicka. Poznanianka związana z projektami piłkarskimi pojawiła się w Krewecie z koleżankami i wyszła bardzo zadowolona.
Wideo
Powrót reprezentacji z Walii. Okęcie i kibice
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!