Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Radomska restauracja PaTaThai laureatem prestiżowego plebiscytu TOP 50 Restauratorów w Polsce Magazynu Forbes i agencji For Solutions

Antoni Sokołowski
Antoni Sokołowski
Hubert Czwarno (z lewej) i Kacper Czwarno, współwłaściciele PaTaThai z prestiżowym wyróżnieniem w ogólnopolskim plebiscycie.
Hubert Czwarno (z lewej) i Kacper Czwarno, współwłaściciele PaTaThai z prestiżowym wyróżnieniem w ogólnopolskim plebiscycie. Fot. MADE FOR RESTAURANT, Karol Stańczak/Natalia Iwańska
Ogromny sukces odniosła restauracja PaTaThai z Radomia. W ogłoszonym właśnie rankingu TOP 50 Restauratorów w Polsce w kategorii „Innowator” organizowanym przez Magazyn Forbes i agencję For Solutions radomski lokal z znalazł się w gronie laureatów.

Restauracja PaTaThai z Radomia w gronie najlepszych lokali w Polsce

- Bardzo dziękujemy za nominacje i wyróżnienie ForSolutions oraz Forbes. Jesteśmy również wdzięczni całemu naszemu zespołowi za wsparcie i zaangażowanie podczas tworzenia PaTaThai oraz naszym wyjątkowym gościom za codzienne inspiracje i motywacje do działania – dzielą się radością właściciele restauracji na profilu społecznościowym.

Już trzeci raz Magazyn Forbes oraz agencja For Solutions przygotowali ranking restauracji z całej Polski. Do oceny brane są pod uwagę działania i rozwój biznesowy restauratorów i restauratorek.

W Top 50 znaleźli się wyłącznie ci restauratorzy, którzy otworzyli nowy lokal w ciągu ostatnich pięciu lat. Jednocześnie właściciele tych lokali stawiają na wizerunkową świeżość, inwestując w desing, komunikację oraz menu. Udowadniają, że potrafią dobrze zarządzać pracą ludzi, stawiają na nowe technologie oraz mają szacunek do środowiska, czyli wykazują się wiedzą i realnym działaniem w obszarach eko i zrównoważonego rozwoju - czytamy w komunikacie prasowym.

Restauracja PaTaThai znalazła się na 49 miejscu w zestawieniu. Restauracja PaTaThai w Radomiu znajduje się przy ulicy Żeromskiego 42. Na rynku gastronomicznym istnieje niespełna 5 lat. Do właścicieli restauracji należy były wicemistrz świata w siatkówce Łukasz Kadziewicz oraz radomianie Hubert Czwarno i Kacper Czwarno. PaTaThai to koncept restauracyjny oferujący tradycyjną tajską kuchnię. Restauracja serwuje dania, bazujące na autentycznych recepturach, stworzone z oryginalnych produktów przez wybitnych Szefów Kuchni z Tajlandii. Zdobywali oni doświadczenie pracując w prestiżowych restauracjach w Zjednoczonych Emiratach Arabskich i Dubaju, otrzymując wiele ważnych w branży certyfikatów. Zaangażowanie oraz imponująca wiedza sprawiły, że wygrali niejeden konkurs kulinarny poświęcony właśnie kuchni tajskiej.

https://echodnia.eu/radomskie/mistrzowie-smaku-2022-w-radomiu-i-powiecie-radomskim-lokal-patathai-zwyciezyl-w-kategorii-restauracja-roku-zobaczcie-zdjecia/ar/c3-16542321

Dla porządku dodajmy, że pierwsze miejsce w ogólnopolskim rankingu zajęła restauracja Nuta – jedyny obecnie gwiazdkowy lokalu w Warszawie. Jest miejscem serwującym polską kuchnię z włoskimi akcentami i subtelnym azjatyckim twistem. Drugie miejsce - Alona i Alicja Than, prowadzący w stolicy: Izumi Sushi, Alon Omakase, Kiseki, The Sushi, Kago, Matcha Bistro & Bar. Trzecie miejsce, to lokal Łukasza Burdy, twórcy restauracji White Marlin, Restauracji Maniera i Wozowni Sopockiej w Sopocie.

od 7 lat
Wideo

Ekspresowe ogórki małosolne z woreczka

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na echodnia.eu Echo Dnia Radomskie