Jak wygląda menu reprezentacji Polski? [WIDEO]

Dzień Dobry TVN/x-news
x-news
x-news x-news
Tomasz Leśniak od dziewięciu lat pracuje na stanowisku szefa kuchni reprezentacji Polski w piłce nożnej. Jak dobiera składniki do przygotowywanych potraw? - Wiem, co kto lubi, czego nie może jeść - zdradził kucharz. Do czego dostosowuje dania, które podaje zawodnikom? Powiedział też, czy zawodnikom zdarza się narzekać na potrawy. - To są profesjonaliści, oni dobrze wiedzą, co mogą zjeść, po czym się dobrze czują - wyjaśnił. W kuchni "Dzień Dobry TVN" przygotował "ryżankę" na mleku kokosowym, deser chia na mleku ryżowym oraz halibuta w pistacjach z dzikim ryżem. Czy jego zdaniem Polacy zmienili swoje nawyki żywieniowe? - Ludzie gotują, cieszą się tym gotowaniem - podkreślił.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gol24.pl Gol 24